top of page

Om KV Vennesla

Kunnskap og begeistring

Om du har en drøm du lengter etter å få oppfylt. Om du har en lengsel etter at verden skal bli et bedre sted. Om du drømmer om å se kreativiteten blomstre og få glede andre med dine gaver. Om du ønsker å få det du behøver for å kunne studere videre. Da er Kristen VGS Vennesla plassen for deg.

 

Vi ønsker deg velkommen til tre år fulle av energi, kreativitet, drømmer og opplevelser.

Vi er en skole med høyt faglig nivå og store muligheter til å utvikle dine gaver og talenter. Våre lærere har ikke bare med seg faglig kompetanse, men også erfaringer fra scene, arbeidsliv og foreningsliv. Dette er lærere som brenner for sitt fag og som elsker å se elever lykkes. Vi ønsker å se våre elever bli tryggere på seg selv, få oppleve faglig mestring og ha begeistring i møte med fagene.

 

Hjertelig velkommen til et studiemiljø med trygge rammer, faglig kompetanse og mengder med kreativitet.

kontaktinfo

Det er lett å finne KV. Vi ligger sentralt til i Vennesla, nære buss og togstasjon. Busser går flere ganger i timen fra Kristiansand.

Våre lærere

Vi har engasjerte og dyktige lærere. De har ikke bare høy faglig kompetanse men tar også med seg erfaringer fra yrkesliv og sceneliv inn i undervisningen.

Årsplan

Det er mye som skjer på KV. Nesten hver uke er det noe annerledes som skjer. Its og iSkole er verktøyene vi bruker for å informere i hverdagen.

rådgivning, helsesøster og spesielle behov 

Vi vil støtte våre elever, både i det som handler om det pedagogiske, helse, sosialt og livet etter KV.

Hvem er vi?

Skolen er lokalisert på Vikeland i Vennesla.

KV har et kristent grunnsyn og vektlegger trygghet og trivsel i et sosialt og rusfritt miljø, med tydelige voksne og lærere som ser den enkelte elevs behov. KV er et samarbeid mellom Normisjon og Filadelfia Vennesla.

KV er godkjent for 240 elever, hvorav 90 elever på studiespesialisering, 120 elever på musikk, dans og drama, og 30 elever på programområdet VG3 allmennfaglig påbygging.

Hva kan man bli etter KV?

Tre års fullført skole gir generell studiekompetanse, og elevene kan søke seg videre til de fleste høyskoler og universiteter. Erfaringen og kompetansen man har med seg fra MDD vil være et viktig fundament for senere studier.

Skolens kristne grunnsyn

Vi ønsker å dele det personlige livet med Jesus med våre elever. Vi har daglige morgensamlinger der det er naturlig å dele bibelvers, be en bønn m.m. og hvor det er naturlig å snakke åpent om tro og tvil. Skolens VG1- og VG2-elever har faget Kristendomskunnskap. Dette faget gir elevene mulighet til å bli bedre kjent med innholdet i den kristne tro, og er et godkjent fellesfag som teller på vitnemålet.

 
Våre lærere og elever har bakgrunn fra mange ulike kirkesamfunn, dette bidrar til et godt økumenisk samarbeid. Når dette er sagt, jobber KV hele tiden for at skolen skal være en møteplass for alle, uavhengig av religiøst ståsted og politiske holdninger. Det er viktig for oss at alle våre elever og ansatte skal trives godt i skolemiljøet og at man skal få lov å være seg selv.

Skolemiljø

Vi anstrenger oss hardt for å være en skole med et godt elev- og lærermiljø. Siden vi er en forholdsvis liten skole, blir vi fort kjent. Det er hyggelig å kunne være på fornavn med alle, og det er flott å merke hvordan elever knytter vennskap på tvers av klassetrinn.

Skolen har en kantine med god standard, der det serveres god mat til en rimelig pris.

I tillegg til vanlig undervisning og våre mange oppsetninger, har vi årlige skoleturer. VG1-elevene reiser på en tur tidlig på høsten til et leirsted i nærheten. Dette for å bli bedre kjent med hverandre. VG2 har en ukes lang hjelpesendingstur til Romania, med stiftelsen Outstreched hands of Romania, og i VG3 reiser elevene til London.

Nærmiljøet

Vennesla kommune er det tredje største tettstedet på Sørlandet etter Kristiansand og Arendal, med ca. 14 000 innbyggere. Elva Otra renner gjennom Vennesla og har gitt naturlige forutsetninger for en rekke industribedrifter i kommunen. Vennesla har et aktivt idrettsmiljø, et spirende kulturliv og har flere menigheter med et aktivt ungdomsarbeid. Kommunen driver ungdomsklubben Moonlight.

Vennesla har et prisbelønt kulturhus med moderne bibliotek og egen kino. Vennesla sentrum har en hyggelig gågate og et godt utvalg av butikker.

Den korte avstanden til Kristiansand bidrar også til et hav av muligheter. I Kristiansand finner man et stort sentrum, flott skjærgård, og skandinavias største kjøpesenter, Sørlandssenteret og Dyreparken, for å nevne noe.

Kontakt med skolen

Takk for interessen, vi ser fram til å møte deg

bottom of page