Kunnskap og begeistring

Tenk deg en helt mørk scene. Fullsatt sal.

Musikken spilles svakt og du merker forventningen i salen.

Det er snart din tur til å gå ut.

Du er spent og nervøs, men så kjenner du lærerens klapp på skulderen og ordene: Nå er det din tur, dette klarer du.

Raskt finner du din plass, og er helt stille. I hodet ditt fokuserer du på det du har trent og lært. Det føles som tiden står stille, og så begynner det, drømmen går i oppfyllelse.

Det er du som danser...

Linn Helen Pedersen

"Da jeg begynte å danse var jeg redd for å bli rettet på. Nå har jeg skjønt at det å bli rettet på ikke nødvendigvis vil si at man gjør ting dårlig, men at lærerne vil mitt beste og at de ønsker å hjelpe meg til å gjøre ting bedre".

Vi er den eneste kristne VGS som tilbyr tre år med dans, og samtidig studiekompetanse. Det er hva du får på KV. Vi er stolte som kan tilby treårig danselinje.

Vi har erfarne, motiverte og kompetente lærere, som har et stort mål, at du skal lykkes. Gjennom tre år får du lære alle de ulike formene for dans, både klassisk ballett, moderne dans, hip-hop, jazzdans, improvisasjon og komposisjon.

Det er dette som vil bli din hverdag som elev ved KV.

Irene Rønning

Man får sjansen til å bruke sine danseegenskaper og sin kreativitet, i tillegg til alt man lærer av teknikker innenfor jazz, moderne og klassisk.

Det er en fordel om du behersker en form for dans før du begynner, men det er også mulig å begynne uten forkunnskaper.

Fullført danselinje på KV gir generell studiekompetanse med fordypning i dans, og gjør at du kan studere på Universitet eller Høyskole, eller gå videre med utdannelsen for å bli profesjonell danser.

Noen av fagområdene du vil møte innen programfaget dans er:

• Danseteknikker: jazz, klassisk og moderne/samtidsdans.

• Bevegelse og tverrfaglig arbeid med musikk, dans og drama.

• Undervisning i dansesjangerene klassisk ballet, jazz og moderne/samtidsdans.

• Hvordan skape og jobbe med koreografi, forestillingsarbeid og show.

• Muligheten til å delta på forestillinger.

• Danseteori og dansehistorie.

Er det noe du lurer på? Ta gjerne kontakt. Du kan også komme på besøk og bli kjent med lærerne, og få møte elevene på danselinjen.

• iSkole_logo_stor_horizontal